lauantai 18. lokakuuta 2014

Jälkipäivän fiiliksiä

Sunnuntaina 12.10.2014 oli aluekerhon jäljestyspäivä Naantalissa. Eve piti meille neljälle innokkaalle verijälkikurssin. Kaikki koirat kiinnostuivat jäljestä - ja olikin oli hauska seurata koirakkojen työskentelyä, koska jokainen koira toimi eri tavalla. Siinä missä toinen sai vauhdin päälle, toinen taas hidasti vauhtia ja kolmas piti mietintätaukoja.

Mukana jäljellä olivat kouluttaja Eve ja Niki (Unnimus Annikki), Paula ja Vincent (Villi-Joikhu Sähäkkä Suhari), Maria ja Koda (Riihisillan Nousukausi) sekä Terhi ja Wiima (Villi-Joikhu Lumihohto). Ja lisäksi vierailevana tähtenä belgi Gini emäntänsä Annun kanssa.

Sää suosi meitä, ei satanut, eikä tuullut, vaan oli pilvipoutainen lämmin syyspäivä. Aloitimme päivän pienellä teoriaosuudella, jonka jälkeen vedimme porukalla malliksi yhden jäljen ja sen jälkeen vielä jokainen kurssilainen itsenäisesti omamme, omalle koiralle. Jäljen vanhentumista odotellessamme kahvittelimme, kuulimme Even kertomana lisää verijälkiharrastuksesta sekä ehdimmepä vetää pienen henkilöjäljenkin, ns makkarajäljen, jota henkilöjäljen alkeisvaiheessa usein käytetään.

Alla muutama kuva päivän tapahtumista. Kuvat by Maria & Terhi.

^ aloittelemassa

 ^ makkarajäljellä



Belgi Gini, vieraileva tähti



^ verijäljellä





"Olipas kiva päivä", miettii Koda ja muut kurssilaiset.

Kurssipäivän aikana ja lopuksi ajatuksiamme summaillessamme tuntui siltä, että kaikilla osallistujilla syttyi kiinnostus lajiin. Verijälki osoittautui nimittäin hyväksi ulkoilumuodoksi niin ohjaajalle kuin koiralle. Koiralle laji on erityisen sopiva, sillä jäljestys on koiran luontaisen riistavietin mukaista toimintaa, ja siihen liittyvä nenätyöskentely on hyvällä tavalla väsyttävää ja energiaa vievää. Lopputuloksena on onnellinen ja väsynyt koira =)

Kiitos Eve ja kiitos kurssilaiset mukavasta kurssipäivästä! Kiitos myös Marialle hyvistä ja toimivista puitteista!



Ei kommentteja: